Welkom bij Rustpunt Stelkampsveld

Wij hebben ons Rustpunt vernoemd naar het aangrenzende Natura 2000 gebied Stelkampsveld, een Achterhoeks pareltje met zeldzame vegetatie, zoals gevlekte orchis (orchidee), klokjesgentiaan en parnassia. Ook zien wij hier regelmatig reeën en veel vogelsoorten (we proberen ze een beetje in kaart te brengen).

Fietsers en wandelaars kunnen hier even uitrusten, gebruik maken van het toilet, afkoelen in de schaduw van de overkapping of genieten van het zonnetje met een kopje koffie, thee of een heerlijk ijsje van ijsboerderij ’t Dommerholt uit Borculo.

Tegen de bosrand hebben wij een privé kampeerplaatsje gemaakt (met houtkachel!) voor een klein trekkerstentje voor een nachtje, om heerlijk te kunnen genieten van de dieren en natuur bij zonsondergang en zonsopgang. Neem even contact op als u meer hiervan wilt weten.

Met speciale dank aan Esther van den Berg en Elles van Nieuwenhuizen kunnen wij twee mooie wandelingen aanbevelen die langs ons Rustpunt lopen:

Voor kampeerplaatsje, ontdekkingstocht voor kinderen en openingstijden buiten het seizoen, neem even contact op.

Laat ons even weten als u met een grotere groep komt, dan kunnen we zorgen voor een grote kan verse koffie met wat lekkers.

Epi Postma en Miriam van Meeteren

bloeiende orchideeën in Stelkampsveld
aan fietsknooppuntenroute, tussen 75 en 58
langs weg van Barchem naar Borculo (N821), ter hoogte van Borculoseweg 34 (‘Jachtschut’)

Eén antwoord op “Welkom bij Rustpunt Stelkampsveld”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *